Historien bakom

Miro berättar:

Mitt första möte med en stekhäll kommer jag aldrig att glömma. Det var kärlek vid första ögonkastet. En sådan vill jag ha eftersom det är så här jag vill laga mat. Grillning är fantastiskt på många sätt men kan bli lite enahanda. Att kunna laga en hel måltid på en gång ute på altanen i solsken tillsammans med mina vänner och familj omkring mig var mycket tilltalande. Jag vill kunna laga vanlig mat så som soppor och grytor fast utomhus, steka pannkakor, koka färskpotatis eller baka tunnbröd och woka.”

Jag förstod att det var fler än jag som spanat in stekhällen. Den stekhäll jag fått upp ögonen på var gjord i valsad stålplåt och det kändes inte riktigt rätt.- Tänk om den varit gjord i gjutjärn, tänkte jag. Fler med mig kollade in stekhällen, främst män, skall jag tillägga. De tittade förtjust på när kocken stekte kött, potatis och grönsaker på samma gång till ett större antal personer.

72 dpi säljpoolen arto

 

 

 

– En sådan stekhäll skulle jag vilja ha på altanen hemma, hörde jag flera säga. Efter att ha hört mig för bland vänner och bekanta förstod jag att det fanns ett stort intresse för en gasoleldad stekhäll men då helst i gjutjärn. För folk som älskar att laga mat och som sätter ett värde i att maten ska tillagas med bästa tänkbara utrustning, då är det gjutjärn som gäller.

Utmaningen

Stekhällen skall ha ett attraktivt pris, den ska vara robust, praktisk, snygg och det måste finnas avställningsytor runt hällen. Önskemål fanns tidigt om ett stort lock för att täcka den färdiga maten eller om man vill koka tex en större mängd potatis eller långkok. Det var ingen enkel kombination men med hjälp av en kinesisk samarbetspartner som genom effektiva tillverkningsprocesser kunde tillverka kostnadseffektivt och en ingenjörsbyrå här i Göteborg så lyckades jag.Drömmen blev till verklighet.

Nu är PanGourmet här!

  pannan 20120829 3 008